De sporttassen liggen opgestapeld in de hoek, de paardenstaarten worden strakgetrokken, er wordt een dubbele knoop in de strik gelegd en de training kan beginnen. Net zoals bij iedere hockey training start deze met warmlopen. Daarna starten de hockey oefeningen voor balcontrole. Het is begrijpelijk dat bij dit onderdeel van de training binnen een groep, niet iedereen even veel ruimte en aandacht krijgt. Alles wat voor de hockey wedstrijd qua training plaatsvind, word gezien als een minder belangrijk onderdeel van de training. Maar in werkelijkheid is het trainen van de motoriek het meest cruciaal!

 

 

Tijdens wedstrijden komt het vaak voor dat beginnende hockeyspelers veel moeite met aansturen van de stick en de interactie met de bal. Daarom wordt er doordeweeks getraind om de balcontrole, handelingssnelheid en het hooghouden te bevorderen en op conditie te houden. Echter, zullen sommige oefeningen voor beginners nog te ingewikkeld zijn. Wat een oplossing zou kunnen zijn is dat zij los van de groep, aan de slag gaan met simpele hockey oefeningen. Vaak worden deze momenten van oefening niet genoeg herhaald, of wordt er niet genoeg tijd voor vrijgemaakt. Daarnaast kan het voor sommige jonge hockeyspelers verstikkend zijn om omringd te zijn door hun teamgenootjes tijdens het oefenen van handelingssnelheid hockey trainen. Daar speelt groepsdruk en onzekerheid een grote rol bij. Hierdoor wordt de kloof in de vaardigheden tussen de spelers in een team alleen maar groter, en lukt het niet om samen te promoveren naar een nieuw niveau. In het ergste geval besluit de worstelende hockeyer volledig te stoppen. Dat zou natuurlijk ontzettend jammer zijn.

Wij hebben een oplossing bedacht om dit te voorkomen. Een methode om te trainen die toegepast kan worden in een veilige omgeving. Met de TechPitch is thuis trainen efficiënter dan de oefeningen die plaatsvinden op het hockeyveld voor de wedstrijd. Met de TechPitch is de mogelijkheid om te oefenen  altijd in handbereik. Daarnaast brengt trainen met een TechPitch extra aandacht aan de motorische ontwikkeling van het brein. De getufte vorm op de TechPitch bevat alle letters van het alfabet, alle geometrische basisvormen, alle cijfers in ons stelsel en iedere windrichting. Dit samengevat zijn de meest belangrijke basiselementen die geleerd moeten worden vanaf een jonge leeftijd. Met deze makkelijke hockey oefeningen train je dus ook het brein. Onze TechPitch is van vierkant formaat gemaakt van duurzaam kunstgras zodat deze zowel binnen als buiten gebruikt kan worden om te oefenen. Zo kan je hockey oefenen heel het jaar door.

 

[fvplayer id=”2″]